juni 14, 2009 5

we are flooded!

Av i Blandat

Jag och Chrille satt och tittade lite på TV när jag upptäcker att det strömmar in vatten över köksgolvet. Mycket riktigt, vårt avlopp utanför dörren pallade inte vattenmängden som vräkt ner här i Stockholm de senaste dagarna vilket resulterade i en tsunami inne hos oss.  På bara ett par minuter fylldes helga lägenheten, sen upptäcker vi att det rinner in genom listen i klädkammaren dessutom. De enda rummen som klarade sig var badrummet och toaletten.

 

Så nu är klockan 22:30 och vi har rörmockare, fukttekniker och avloppsrensare hemma hos oss. Jag och grannen Peter stod ute och öste vatten i cirka en timme innan de dök upp, förutom att jag var blöt upp till öronen (äger såklart inget regnställ) och frös som en gris så fick jag ju ont i ryggen av att ösa och bära vatten.

 

Nu har jag lämnat över till Chrille, tagit på mig ett par raggsockor (julklapp från mamsen förra året) och krypit ner i sängen. Nämnde jag förresten de två  kylskåpsstora fuktrenarna som numera står i vår lägenhet? Jo då, dom låter som två jetmotorer ungefär, kommer bli en härlig natt! Water and out!

5 kommentarer till “we are flooded!”

 1. Johan skriver:

  Oj.. det där lät inte som någon höjdare. Hur högt stod vattnet innan ni fick stopp på det? Hoppas att era grejer klarade sig bra i alla fall. Starkt öst! (antar jag) :)

 2. Frida skriver:

  Näe det var så himla jobbigt, vi stod och öste vatten som värsta crazy people. Jag tror möblerna klarade sig helt okej, förmodligen var det vår TV-bänk och hallmöbel som for värst illa. Är så himla trött idag bara, vi har jättekallt i lägenheten nu och fuktrenarna för så himla mkt oväsen. Får se om vi kanske får flytta ut medans stället dry up :)

 3. Johan skriver:

  Hyresvärden får väll låna ut ett tyst och tort sovrum till er. Kan ta flera veckor innan dom är klara med luftavfuktarna..? Du får inte glömma att ringa försäkringsbolaget. Även om det inte hänt något just nu som ni behöver ersättning för kan det bli problem längre fram. Viktigt att man anmäler alltså :)

 4. Mia skriver:

  Inte kul med vattenöversvämning inte. Fast det var väldigt roligt att läsa det du skrivit. Hoppas ni får sova och bo ordentligt snart. Annars finns det många rum lediga här hos crazy family=) Kram kram

 5. admin skriver:

  Du we might just take u up on that, verkar rätt schysst att bo i Ursviken faktiskt =) Crazy family here we come!

Skriv en kommentar